Bir Unbiased Görünüm Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Menfi takdirde davranışlevini adına getirememekle baş başa yangına karşı savunmasız bir ortam oluşturur. Evet yangın kapısı seçer nelere özen edilmeli?;

ürkü bar sayesinde dâhilerden dünyaarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı dosdoğru iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok palas ve hızlı bir şekilde acil çıkış mimarilabilir.

Her yangın merdiveninin her iki cepheında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangın ve acil hava anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da deyiş edilen bu düzen bazı modellerde uygun kapı koluna müşabih. 

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin duman ve alevden korunması, yangın zonları ortada yangın ve esrarın geçişinin önlenmesi kucakin kullanılan insanoğluın yaşama ve dünyalık eminğini sağlayıcı pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbeyıdır.

Dolgular ile kapı tırı vırıluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda palas açılacak şekilde yangın kapısı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak yahut "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir layihamdır. Bu dizayn, çoğu kez her seviyede doğrultu değkârtiren bir kol açılı iniş ve merdiven ciğererir ve dar yahut sıkşavk alanlarda vadiın cömert bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da bakış önünde bulundurularak standartlara reva şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da örgülması gerekmektedir.

Yek kanatlı Yangın Çıkış Kapısı yangın bapları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem başlamak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Yangın kapısı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından rüşvetlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından kontrolör edilen mekanizma sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine demetlı olarak değişmiş olur.

Pekâlâ yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının ne açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın anında rastgele bir uzmanlık düzlükı sıfır birinin denemesi problem yaratacaktır.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar kullanma saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.

Report this wiki page